CINE A SEMĂNAT VÂNT

Da.

S-a întâmplat!

Şi a fost ziua întâi de după…

Toate la fel şi totuşi atât de diferite. Nici nu va mai fi nimic precum a fost până la 7 octombrie. Cel puţin pentru români şi pentru România. Dar nu numai.

Ziua asta va fi ca o bornă calendaristică: înainte şi după 7 octombrie.

Ieri lumea s-a trezit cu oarecari dificultăţi, constatând inexplicabil că în aer ceva greu şi nedesluşit era. Ca niciodată astfel. Ca după o beţie straşnică părea. O zi de toamnă superbă, lumină şi soare, în suflete, însă, zloată şi grozav de multă răcoare.

O stare de perplexitate amestecată cu furia şi cu bocetul şi cu moleşeala. Aşa era prin oase şi prin sânge. Şi lama întrebării: cum aşa?

Aşa!

Cum au vrut orfanii de Tată ai lumii acesteia.

Aşa cum au dorit părinţii cei mulţi fără Fiu!

Aşa cum au vrut hipnoticii alfa ai acestei epoci ecraniere.

Aşa cum au dictat nevăzutele oşti manipulatoare şi generatoarele de subliminale.

Aşa cum n-au putut să priceapă, în ruptul capului (la propriu), cei cu pretinse vederi conservatoare dar care slujesc dictonului “unde nu-i cap vai de picioare”, zicând că ei n-au vrut să voteze pentru că, vezi, Doamne, îşi vârâseră coada în referendum partidele politice. Uau! Atâta mai poţi să adaugi.

În fine, aţi observat foarte bine, n-am zis nimic despre proşti, şi asta pentru că n-am ştiut despre care anume să vorbesc. Las, însă, un loc mare liber, cu nădejdea că vor încăpea toţi câţi sunt, şi într-o zi îi vom afla pe fiecare după numele lui. Deşi, la ce ar mai folosi.

Acum când rezultatul este cel anunţat trebuie spus că din povestea asta, căci este o mare poveste, cu excepţia Dracului nu a ieşit nimeni, câştigător! Nici măcar bieţii “victorioşi”.

Cei mai mari perdanţi, fără să fi avut posibilitatea să se exprime şi/sau să se apere, sunt şi vor fi copiii. Şi asta se va vedea foarte, foarte curând.

Următorii perdanţi sunt de-a valma: fraţii care nu-şi vor mai putea privi fraţii la fel, adolescenţii care se uită deja diferit înspre adulţi, bătrânii care, la rându-le, privesc pieziş înspre tineri, vecinii între ei, părinţii cu copiii lor adulţi şi invers, prietenii cu prietenii, apoliticii cu politicienii şi aşa mai departe. Nici măcar minoritatea discutată, cei care cred că au dobândit o victorie zdrobitoare asupra unei majorităţi iubitoare de firesc, n-au câştigat, ci sunt total perdanţi la capitolul moralitate.

Am lăsat anume la final cel mai important perdant, pe care l-aş fi comparat cu drama copiilor, dacă n-ar fi între ei deosebiri atât de mari în planul inocenţei. Acesta-i şi motivul pentru care nici nu i-am alăturat.

Biserica!

Singura instituţie teandrică din univers. Adică acolo unde omul ar trebui să conlucreze mână în mână cu Dumnezeu!

Acolo unde cuvântul omului ar trebui să fie al lui Dumnezeu.

Acolo unde omul ar trebui să-l afle pe Însuşi Dumnezeu.

Ce i s-a spus răspicat părţii umane a instituţiei teandrice prin votul minoritar din 7 octombrie?

Omul creştin, cel care mai merge încă la biserică, i-a spus că el merge acolo din cu totul alte tăcute raţiuni, decât cele legate de lucrarea clerului. Dovadă este că el a făcut după mintea lui şi nu după îndemnul clerului. Grav? Nu, previzibil.

Grav cu adevărat este că omul, rătăcit pe meandricele poteci ale credinţei contemporane, când a avut de ales între ura pentru ceva sau cineva şi dragostea pentru Dumnezeu, a ales ura.

Aş putea să deschid o listă de mari şi grave probleme pe care biserica le are în relaţia cu credincioşii şi cu ea însăşi, dar nu este a mea judecata, căci nu m-a pus pe mine Dumnezeu să judec sluga altuia.Totuşi pare că Iuda a reînviat, altoindu-se perfid în fiecare dintre noi. Pe mai mulţi sau mai puţini arginţi cu toţii îl vindem încă şi mai abitir azi pe Hristos, sărutându-l insolenţi cu buze băloşind veninuri.

Cei care au avut de semănat tocmai au încheiat. Ziua secerişului va fi aproape.

Cine a semănat vânt va aduna furtună sau chiar tornade.

Doamne, să ne ierţi

 

Cornel Constantin Ciomâzgă

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!